BOUW KANTOOR VAN DE TOEKOMST AMSTEL NEXT GESTART IN AMSTERDAM

vrijdag 24 juni 2022

<strong>BOUW KANTOOR VAN DE TOEKOMST AMSTEL NEXT GESTART IN AMSTERDAM</strong>

‘s-Hertogenbosch, 23 juni 2022 | Certitudo Capital ontwikkelt in samenwerking met gemeente Amsterdam Amstel NEXT, een toekomstbestendig high-end kantoorgebouw in Amsterdams nieuwste stadswijk Amstel III aan Hettenheuvelweg 26. De oplevering staat gepland voor het tweede kwartaal van 2024.

Op donderdag 23 juni vierde Certitudo Capital samen met gemeente Amsterdam en andere stakeholders de start van de bouw van Amstel NEXT. Dit gebeurde onder het genot van livemuziek, een hapje en een drankje. Directielid Tessa Kuiten en de nieuwe stadsdeelbestuurder van Amsterdam-Zuidoost Raoul White drukten samen op de ‘knop’ om de bouw ceremonieel in te luiden, waarna de band Derbystar Brass uit Amsterdam-Zuidoost begon te spelen.

Amstel NEXT

Amstel NEXT is een toekomstbestendig kantoorgebouw van in totaal 9.800 m². Certitudo Capital legt de lat hoog voor dit nieuwe, elegante gebouw in Amsterdam-Zuidoost. Met state-of-the-art architectuur, een focus op licht en ruimte, een flexibele indeling, een geavanceerd en zeer comfortabel klimaat- en ventilatiesysteem, een restaurant in de plint voor de hele buurt, meerdere groene dakterrassen en zowel een Energielabel A++++ als BREEAM-NL ‘Excellent’-certificering meet Amstel NEXT zich met Amsterdams meest prestigieuze kantoorgebouwen. Dit op een economische toplocatie en in een belangrijk werkgebied voor de metropoolregio Amsterdam. Op een steenworp afstand ligt straks het omvangrijke Hondsrugpark, dat volop ruimte gaat bieden voor de dagelijkse lunchwandeling, sport en ontspanning.

Tessa Kuiten, Managing Director Certitudo Capital over de ontwikkeling: “Het is de combinatie van de locatie in een bruisend nieuw woon-werkgebied, de ongekend goede bereikbaarheid en het geavanceerde design waardoor Amstel NEXT straks zal behoren tot het topsegment van kwalitatief hoogwaardige kantoren in Amsterdam. Het competitieve voordeel van Amstel NEXT is de scherpe huurprijs ten opzichte van gelijkwaardige kwaliteit kantoorruimte op bijvoorbeeld de Zuidas.”

Raoul White, stadsdeelbestuurder Amsterdam-Zuidoost: “Zuidoost is een stadsdeel met van oudsher een vernieuwingsopgave. Ooit waren we de stad van de toekomst. En dat zijn we nu weer. Met een omvangrijke vernieuwingsoperatie voor de deur met 30.000 woningen, extra voorzieningen, nieuwe kantoren en bedrijfsruimtes. Daarmee werken we verder aan een bruisende woonstad. Een nieuwe wijk die onderdeel is van Zuidoost en daar nieuwe waarde aan geeft. Een die kansen biedt aan inwoners van dit stadsdeel om ook te kunnen werken in het stadsdeel waar zij opgroeien.”

Amstel III

Amstel III, voorheen een groot kantorengebied dat getransformeerd wordt in een gemengd stuk stad voor duizenden Amsterdammers, ligt ten zuiden van de Johan Cruijff Arena. In totaal komen er in Zuidoost tot 2040 circa 30.000 nieuwe woningen bij, waarvan een groot aantal in Amstel III. Certitudo Capital realiseert 1.600 van deze woningen en 29.000 m2 kantoor. Er ontstaat met de nieuwe woon- en kantoorgebouwen een complete stadswijk waar gewoond en gewerkt wordt, inclusief scholen en andere voorzieningen, zoals sport en kinderopvang. In Amstel III draait de bouwmotor dit jaar op volle kracht met de start van zeven nieuwe bouwprojecten om uiteindelijk 5.000 woningen in 2027 klaar te hebben, gemengd met kantoren en voorzieningen. De gemeente werkt hiervoor intensief samen met verschillende ontwikkelaars om in co-creatie het gebied een kwaliteitsimpuls te geven.

Meer informatie hierover is te vinden via www.amstelnext.com.

Terug naar nieuws

Ontvang het laatste nieuws

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Contact met Certitudo Capital