CERTITUDO CAPITAL EN GEMEENTE AMSTERDAM ONDERTEKENEN OVEREENKOMST VOOR 745 WONINGEN EN 16.000 M2 KANTOOR IN GEBIEDSTRANSFORMATIE AMSTEL III

woensdag 15 juni 2022

CERTITUDO CAPITAL EN GEMEENTE AMSTERDAM ONDERTEKENEN OVEREENKOMST VOOR 745 WONINGEN EN 16.000 M2 KANTOOR IN GEBIEDSTRANSFORMATIE AMSTEL III

’S-HERTOGENBOSCH, 15 JUNI 2022 | Certitudo Capital en gemeente Amsterdam ondertekenden een overeenkomst voor mixed-use ontwikkeling Eastern Heights in the Village – Amsterdam, een deelgebied van Amstel III tussen de A9, het spoor bij Holendrecht en AMC te Amsterdam-Zuidoost.

De ondertekening vond plaats op PROVADA 2022 bij de stand van Metropoolregio Amsterdam door Peter Kuiten en Niels de Bruijn, directieleden Certitudo Capital en wethouder Reinier van Dantzig namens gemeente Amsterdam.


De ontwikkeling

De mixed-use ontwikkeling van Certitudo Capital betreft 745 woningen – verdeeld over vier aparte gebouwen – en een kantoorgebouw van 16.000 m2, ruim 3.000 m2 voorzieningen en twee ondergrondse parkeergarages. In de overeenkomst is vastgelegd dat Certitudo Capital een gemixt programma gaat realiseren met verschillende types zelfstandige wooneenheden, variërend van studio’s en duplexwoningen tot twee-, drie- en vierkamerappartementen met metrages van 30 m2 tot 120 m2. De woningen zijn voorzien van een buitenruimte, zelfstandig dan wel collectief. In de plinten van de verschillende gebouwen zijn gebiedsondersteunende functies gepland van grote tot kleine units gericht op dagelijkse voorzieningen, horeca, dienstverlening, sport en ontspanning. Het kantoorgebouw van 16.000 m2 over dertien verdiepingen krijgt een eigen bedrijfsrestaurant en beschikt over kantoorvloeren van ruim 1.000 m2. Bewoners, bezoekers en kantoorgebruikers kunnen parkeren in twee ondergrondse parkeergarages met een capaciteit van 300 parkeerplaatsen.

In de komende periode werkt Certitudo Capital samen met de gemeente aan de verdere uitwerking van de plannen. De prognose is dat eind 2024 wordt gestart met de bouw en de eerste woningen in 2026 worden opgeleverd.

Arno van den Thillart, Directeur Projectontwikkeling Certitudo Capital: “Wij werken intensief samen met zowel andere projectontwikkelaars als gemeente Amsterdam om Amstel III een kwaliteitsimpuls te geven. Wij zijn verheugd dat we naast de ontwikkelingen in Hondsrugpark nu ook aan de andere kant van de A9 dichter bij de realisatie komen. Het project dat de naam Eastern Heights heeft zal zich duidelijk onderscheiden van de andere deelgebieden en dat inspireert ons om ook hier weer een frisse aanpak te kiezen. Eastern Heights kenmerkt zich door een metropolitaan karakter: een plek van de toekomst. Een unieke wijk waar culturen naadloos mixen en iedereen zich welkom en gehoord voelt.”

The Village – Amsterdam
De ontwikkeling is gesitueerd aan Paasheuvelweg 6, 8, 14, 39/50 en 44. Het monofunctionele kantorengebied aan Paasheuvelweg transformeert tot een mixed-use gebied van in totaal 90.000 m2 waar wonen, werken en leisure samenkomen. Het belooft in vele facetten een grensverleggende plek te worden waar de mix in culturen en van jong en oud zichtbaar is in de diversiteit van ondernemers, kantoorgebruikers, bewoners, passanten en bezoekers. Het betreft een hoogstedelijke en kleurrijke wijk, centraal gelegen tussen Arenapoort en het AMC. Het is een van de best bereikbare plekken van Nederland: het ligt in de nabijheid van twee metrolijnen, een spoorverbinding, busverbindingen en snelwegen A2 en A9.

Wethouder Reinier van Dantzig: “De komende tijd gaat Zuidoost fors groeien. Bijna veertigduizend woningen worden er gebouwd tegen 2040, naast duizenden vierkante meters extra winkel-, horeca en kantoorruimte, en investeringen in de openbare ruimte. Een stad, in de stad. Een plek waar alles wat je nodig hebt binnen handbereik ligt.”

Algemene informatie over deze ontwikkeling is tevens te vinden op:

https://www.amsterdam.nl/projecten/amstel3/

Terug naar nieuws

Ontvang het laatste nieuws

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Contact met Certitudo Capital