Certitudo Capital en wethouders Ivens dragen sleutels over aan eerste bewoners Trinity Buildings Amsterdam

vrijdag 21 mei 2021

Certitudo Capital en wethouders Ivens dragen sleutels over aan eerste bewoners Trinity Buildings Amsterdam

Middels een ceremoniële sleuteloverdracht door wethouder Ivens van gemeente Amsterdam zijn de eerste woningen van Trinity Buildings overgedragen aan de nieuwe bewoners. De drie voormalige kantoorvilla’s in de nieuwe stadswijk Amstel III zijn getransformeerd tot een modern appartementencomplex met 133 huurwoningen waarvan het overgrote deel in het middeldure segment.

De drie torens van Trinity Buildings herbergen vier sociale, 102 middeldure en 27 vrijesector huurwoningen in diverse typologieën: studio’s, penthouses, twee- en driekamerappartementen. Alle appartementen kennen een luxe afwerkingsniveau, zijn van alle gemakken voorzien en zorgen door de vele duurzaamheidsmaatregelen voor lage energielasten. De bewoners delen een royale gemeenschappelijke stadstuin en een parkeerkelder voor auto’s en fietsen. Op loopafstand ligt station Holendrecht met een trein- en metroverbinding. Rondom Trinity Buildings ontstaat een gezellige stadsbuurt met alle moderne faciliteiten bij de hand en een sportpark langs het spoor.

Toren C is de eerste van de drie torens die is opgeleverd, de bewoners nemen vanaf nu hun intrek in het gebouw. Toren A volgt eind mei en toren B volgt in augustus. 

Stephan van den Berg, een van de nieuwe bewoners van Trinity Buildings, kijkt erg naar de verhuizing uit: “Mijn huisgenoot Atze en ik wonen nu nog in Amsterdam-Noord. De goede bereikbaarheid, toekomstige ontwikkelingen en hoogbouw in Amstel III hebben voor ons de doorslag gegeven om naar dit gebied te verhuizen. We wonen nu samen op 25 m2 en gaan naar 70 m2, aangezien we beiden studeren is deze extra ruimte zeer welkom.”

Zoals met de gemeente overeengekomen geeft Certitudo Capital bewoners uit Amsterdam-Zuidoost en mensen met sleutelberoepen in de zorg en het onderwijs voorrang bij de verhuur van de appartementen. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar voor verhuur, meer informatie is te vinden op: www.trinitybuildings.nl.

Ramon van Stekelenborg, Asset Manager bij Certitudo Capital: “Om in lijn met de gebiedsvisie een gemêleerde doelgroep aan te spreken, bieden we hier diverse woningtypologieën in verschillende segmenten aan – met succes want onder de huurders bevinden zich mensen uit Zuidoost, Amsterdam en daarbuiten. De ontwikkeling van Trinity Buildings is de eerste zet van Certitudo Capital om bij te dragen aan het oplossen van de woningopgave in Amsterdam.”

Amstel III
De oude kantoorgebouwen in Amstel III maken plaats voor een nieuwe, groene stadswijk waar wonen gemengd wordt met werken en recreëren. Er komen verschillende woonvormen: van klassieke gezinswoningen tot torens van zestig meter hoog met daarin allerlei gemeenschappelijke voorzieningen zoals wasmachines, dakterrassen en deelauto’s. Ook komen er horecazaken en diverse maatschappelijke voorzieningen zoals buurtkamers, scholen, een gezondheids- en jongerencentrum. Samen met diverse ontwikkelaars en grondeigenaren geeft de gemeente Amsterdam de stadswijk vorm. 

Het gebied kent een uitstekende bereikbaarheid in de nabijheid van twee metrolijnen, een spoorverbinding, busverbindingen, de A2 en de A9. Elke vierkante centimeter wordt optimaal benut. De auto’s verdwijnen uit het straatbeeld, fietsen krijgen een plek in de gebouwen en straten worden duurzaam ingericht. Tussen de torens komen groene hofjes en in het midden van het gebied een groot stadspark. Maar liefst 1.600 woningen, onder meer binnen de ontwikkeling &Amsterdam, worden hier gerealiseerd door Certitudo Capital. Trinity Buildings is de eerste woningontwikkeling van Certitudo Capital in het gebied. 

Terug naar nieuws

Ontvang het laatste nieuws

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Contact met Certitudo Capital