Certitudo Capital geeft vorm aan Hertzberger Park Apeldoorn

vrijdag 29 oktober 2021

Certitudo Capital geeft vorm aan Hertzberger Park Apeldoorn

’S-HERTOGENBOSCH, 29 oktober 2021 | In het voorjaar is Certitudo Capital van start gegaan met de herontwikkeling van Hertzberger Park te Apeldoorn, ontworpen door de bekende architect Herman Hertzberger. Omdat de ontwikkeling een lange doorlooptijd kent, stond het gebouw leeg en werd het slachtoffer van molest en verloedering. De schade is inmiddels verholpen en het gebouw wordt beveiligd. Er wordt gewerkt aan een nieuwe gebiedsvisie en planvorming. Het pand zal een centrale plek innemen in het nieuw te creëren mixed-use gebied.  

Het gebouw is inmiddels opgeruimd en volledig wind- en waterdicht gemaakt. Daarnaast heeft Certitudo Capital in samenwerking met de politie en gemeente een plan opgesteld om het monument minder gevoelig te maken voor molest. Zo is er onder andere beveiliging en zijn er camera’s. Tevens is onderhoud gepleegd aan het groen rondom het gebouw. 

Arno van den Thillart, Directeur Projectontwikkeling Certitudo Capital: “Wij delen de zorgen van Apeldoorners en architectuurliefhebbers. Sinds het begin van de herontwikkeling zetten wij ons in om dit iconische gebouw de toekomst te geven die het verdient. Wij zijn dan ook verheugd dat we op het punt zijn aangekomen dat we weer gezamenlijk vooruit kunnen kijken.” 

Certitudo Capital werkt momenteel aan een hernieuwde gebiedsvisie welke in november bij de gemeente wordt ingediend. Het betreft een visie welke toeziet op ‘De Rots’ – het door Hertzberger ontworpen gedeelte, de Pakhoedtorens en het huidige parkeerterrein. Er is gekozen voor een integrale aanpak om een nieuw woon-werkgebied te kunnen realiseren. In deze gebiedsontwikkeling zullen de bestaande gebouwen worden gerevitaliseerd en zal er tevens nieuwbouw worden toegevoegd. Het programma bestaat hoofdzakelijk uit woningen met een aantal buurtondersteunende voorzieningen en werkplekken.  
 

Herman Hertzberger 
In 1972 ontwierp architect Herman Hertzberger zijn meest iconische gebouw. Het heeft jarenlang bekendgestaan als het Centraal Beheergebouw, maar inmiddels is het door Certitudo Capital omgedoopt tot Hertzberger Park. Winy Maas van MVRDV is als architect betrokken bij de herontwikkeling en werkt samen met de heer Hertzberger.  

Terug naar geen onderdeel van een categorie

Ontvang het laatste nieuws

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Contact met Certitudo Capital