CERTITUDO CAPITAL SLUIT REALISATIEOVEREENKOMST VOOR 561 HUURWONINGEN IN AMSTERDAM

donderdag 17 maart 2022

CERTITUDO CAPITAL SLUIT REALISATIEOVEREENKOMST VOOR 561 HUURWONINGEN IN AMSTERDAM

‘S-HERTOGENBOSCH, 17 MAART 2022 | Certitudo Capital gaat ‘&Amsterdam’ ontwikkelen. Een toekomstbestendig nieuwbouwcomplex met 561 woningen en voorzieningen. Hiervoor sloot Certitudo Capital een realisatieovereenkomst met gemeente Amsterdam af. ‘&Amsterdam’ komt in Amstel III, een nieuw gemengd stuk stad voor duizenden Amsterdammers tussen de Bijlmer ArenA en AMC. Dit jaar draait de bouwmotor van Amstel III op volle kracht om 5.000 woningen in 2027 klaar te hebben. Certitudo Capital werkt hier intensief aan mee en speelt daarmee in op de woonbehoefte van starters, young internationals en werknemers in de zorgsector te Amsterdam-Zuidoost.

“Het startschot van deze residentiële nieuwbouwontwikkeling in Amstel III is hiermee gegeven. Het project &Amsterdam combineert stedelijk en groen, vrije sector en sociale huur, wonen en werken,” aldus Arno van den Thillart, directeur projectontwikkeling Certitudo Capital.

&Amsterdam bestaat straks uit woontorens met 561 huurwoningen die uitkijken over de stad, het Groene Hart en de skyline van de randstad. De appartementen variëren in grootte en prijzen. Er komen studio’s, duplexwoningen, twee-, drie- en vierkamerappartementen met oppervlaktes van circa 31 m2 tot 120 m2. Minimaal 25% van de woningen stellen wij beschikbaar aan bewoners uit Amsterdam Zuidoost of aan personen met een sleutelberoep in de zorg, onderwijs of de brandweer. De woningen hebben een privé buitenruimte of een gezamenlijke binnentuin. Daarnaast is er op de begane grond van de torens circa 1.000 m2 beschikbaar voor voorzieningen. De parkeergarage biedt ruimte voor 208 auto’s met ruim aantal laadvoorzieningen en (elektrisch) fietsparkeren.  


Direct voor de deur van &Amsterdam ligt het toekomstige Hondsrugpark. De huidige Hondsrugweg tussen de Bijlmer ArenA en de A9 verandert de komende jaren in een groen en levendig stadspark van maar liefst 700 meter dat ruimte biedt voor rust, ruimte, sport en activiteiten.

Q4 2022 start de bouw.
Voor meer informatie verwijzen wij naar www.enamsterdam.nl

Terug naar nieuws

Ontvang het laatste nieuws

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Contact met Certitudo Capital