Certitudo Capital verhuurt voormalig ikea-hoofdkantoor in Amstel III aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie

maandag 9 september 2019

Certitudo Capital verhuurt voormalig ikea-hoofdkantoor in Amstel III aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie

Certitudo Capital verhuurt voormalig ikea-hoofdkantoor in Amstel III aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie.

’S-HERTOGENBOSCH – 5 SEPTEMBER 2019 |De Nederlandse Academie voor Beeldcreatie heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met Certitudo Capital voor het kantoorgebouw aan de Paasheuvelweg 5 te Amsterdam-Zuidoost. Het nieuwe academiegebouw wordt gevestigd in het voormalige IKEA-hoofdkantoor, welke in 2019 is verhuisd naar IKEA te Spaarnwoude, en is circa 2.800 m2 groot. Naast de faculteit van de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie zal eveneens de faculteit Dutch Filmers Academy, ook wel de Amsterdam Filmschool, zich aan de Paasheuvelweg 5 vestigen. Hiermee wordt in het hele palet van beeldcreatie-educatie voorzien op deze locatie.

Het is een strategische stap van de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie om de centrumlocatie in Amsterdam en een locatie in Hilversum samen te voegen in deze opkomende nieuwe wijk aan de rand van Amsterdam. Met GVB-metro- en NS-treinstation Amsterdam Holendrecht op slechts vijf minuten lopen is de nieuwe locatie van de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Door de ontwikkeling van het digitale tijdperk en de veranderende rol van fotografie en film binnen het vak beeldcommunicatie is de behoefte aan een flexibele, creatieve en realistische leeromgeving ontstaan: de nieuwe locatie beantwoordt aan deze behoefte.

Het Paasheuvelweggebied is als onderdeel van Amstel III volop in ontwikkeling: het deels verouderde monofunctionele kantorenpark wordt getransformeerd tot modern multifunctioneel woon- en werkgebied. Zo worden er ongeveer 5.000 nieuwe woningen en nieuwe kantoorgebouwen gebouwd, wordt het AMC-ziekenhuis uitgebreid en komen er verschillende medische, farmaceutische en healthtech-bedrijven. Deze ontwikkeling leidt tot een levendige, nieuwe en multifunctionele stadswijk van Amsterdam. Certitudo Capital heeft meerdere posities binnen Amstel III en is in samenwerking met de gemeente Amsterdam en andere eigenaren nauw betrokken bij de stedenbouwkundige ontwikkeling en invulling van Amstel III. Op Amstel III zijn een aantal gerenommeerde bedrijven aanwezig zoals Mac, Bugaboo, IKEA, Adecco, ING, AMC en KPN.

Vastgoedadviseur Colliers International begeleidde, in collegiale samenwerking met Savills, Certitudo Capital. DRS Makelaars begeleidde de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie tijdens deze verhuurtransactie.

Terug naar nieuws

Ontvang het laatste nieuws

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Contact met Certitudo Capital