Certitudo Capital verwerft groot deel winkelcentrum WoensXL voor 30 miljoen euro

dinsdag 13 april 2021

Certitudo Capital verwerft groot deel winkelcentrum WoensXL voor 30 miljoen euro

Certitudo Capital koopt 36 winkelunits in Shopping Mall WoensXL: het grootste winkelcentrum buiten de Randstad gelegen in het dichtbevolkte stadsdeel Woensel-Noord in Eindhoven.
 
De aankoop betreft in totaal meer dan 16.000 m² BVO en is centraal gelegen aan de zuidzijde van het centrum. Onder andere H&M, Hunkemöller, Van Haren, ANWB, Douglas, Etos en Bakker Bart behoren tot de huurders.
 
Shopping Mall WoensXL dateert uit 1971, is in 2006 grondig verbouwd en sindsdien uitgegroeid tot een belangrijk stadsdeelwinkelcentrum met meer dan 140 winkelunits. Met supermarkten (o.a. Jumbo en Albert Heijn XL), woonwinkels, modezaken en restaurants is het aanbod bij WoensXL zeer gevarieerd en complementair.
 
Certitudo Capital koopt de objecten van onder andere Urban Interest. Met deze aankopen heeft Certitudo Capital het grootste gedeelte van het winkelcentrum in bezit.
 
Rax Finance, financier bij deze aankoop, over de transactie: “Wij hebben financieringsmogelijkheden voor alle asset classes, ook voor retail-investeringen, mits er sprake is van een goed business plan. Wij hebben alle vertrouwen in Certitudo Capital en haar business plan en zien deze financiering als een mooie uitbreiding van onze leningportefeuille.”
 
Van Doorne heeft Rax Finance juridisch geadviseerd en het notariaat van Simmons&Simmons heeft het transport verzorgd.

Terug naar nieuws

Ontvang het laatste nieuws

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Contact met Certitudo Capital