Hettenheuvelweg 12-14-16 Amsterdam

Aan de Hettenheuvelweg 12, 14 en 16, gelegen in de levendige Amsterdamse stadswijk Amstel III te Amsterdam-Zuidoost, ontwikkelt Certitudo Capital 560 woningen – een aanzienlijk deel van de 1.600 woningen die Certitudo Capital totaal in dit gebied zal bouwen.

Deze mixed-use gebiedsontwikkeling draagt de naam &Amsterdam en belooft het bruisende, groene middelpunt van de wijk te worden. &Amsterdam wordt als één van de eerste volgens de BENG-norm (bijna energieneutrale gebouwen) ontwikkeld. Certitudo Capital onderstreept met &Amsterdam de ambitie van gemeente Amsterdam om in Amsterdam-Zuidoost het woongebied uit te breiden en op verschillende niveaus een groene en duurzame stad te creëren.

Programma
De nieuwbouwontwikkeling kent een gemixt programma met verschillende types zelfstandige wooneenheden, variërend van studio’s en duplexwoningen tot twee-, drie- en vierkamerappartementen met metrages van 30 m2 tot 120 m2. Alle woningen zijn voorzien van een buitenruimte, zelfstandig dan wel collectief. De voorzieningenplint van 1.000 m2 heeft een gebiedsondersteunende functie en krijgt binnenkort definitief invulling. In december 2021 wordt gestart met de bouw, de oplevering staat gepland voor Q4 2024.

&Amsterdam
&Amsterdam wordt een multifunctioneel gebied waar het Amsterdamse community-gevoel volop ruimte krijgt. Bij &Amsterdam in de nieuwe Hondsrugparkbuurt komt veel samen, namelijk wonen & werken, inspanning & ontspanning, stedelijke ambiance & buitenleven, kleurrijk & energiek, vrije sector & sociale huur.

Toekomstige bewoners profiteren bovendien van een vooruitstrevend mobiliteitsplan waarmee zij gebruik kunnen maken van deelauto’s en laadstations voor elektrische auto’s.

Meer informatie over de ontwikkeling is te vinden op EnAmsterdam.nl 

TERUG NAAR OVERZICHT