Met Amstel NEXT ontwikkelt Certitudo Capital het kantoorgebouw van de toekomst in Amsterdam Zuidoost

dinsdag 10 december 2019

Met Amstel NEXT ontwikkelt Certitudo Capital het kantoorgebouw van de toekomst in Amsterdam Zuidoost

Met Amstel NEXT ontwikkelt Certitudo Capital het kantoorgebouw van de toekomst in Amsterdam Zuidoost. Werken met vier verschillende daktuinen in je directe omgeving. Grote ramen die zorgen voor veel lichtinval. Frisse lucht voor wie dat wil. Deelauto’s, -scooters en – fietsen die direct voor je klaarstaan. Een aantrekkelijke plek om te lunchen of af te spreken op de begane grond en veel groen voor de deur. Allemaal aspecten die van Amstel NEXT niet alleen één van de fijnste werkomgevingen van Amsterdam maken, maar ook een van de meest duurzame. Ontwikkelaar Certitudo Capital en de gemeente Amsterdam hebben hun handtekening gezet onder de afsprakenbrief, waardoor de bouw van zo’n 10.600 m2 Amstel NEXT kan starten.

De ondertekening van deze afsprakenbrief betekent voor Certitudo Capital de start van haar eerste nieuwbouwontwikkeling in Bullewijk, onderdeel van het Amstel III-gebied. Amstel III ligt in Amsterdam Zuidoost en loopt langs het spoor van de Johan Cruijff ArenA tot het Amsterdam UMC, locatie AMC. Amstel III is nu nog een kantorengebied. Maar dit gebied verandert de komende jaren in een levendige stadswijk waar je plezierig kunt wonen, werken én ontspannen. Tot 2027 worden hier zo’n 5.000 woningen gebouwd. In heel Zuidoost komen er tot 2030 zelfs zo’n 30.000 woningen bij.

Certitudo Capital heeft meerdere posities in Amstel III en is in samenwerking met de gemeente Amsterdam en andere ontwikkelende partijen nauw betrokken bij de transformatie van Amstel III als nieuwste woon- én werkwijk van Amsterdam.

Opmaat naar grotere ontwikkeling
Certitudo Capital heeft de afgelopen jaren diverse posities in het Amstel III-gebied verworven. Volgend jaar verwacht Certitudo Capital tevens van start te gaan met de transformatie van Trinity Buildings naar 133 woningen aan de Pietersbergweg 1-47. Daarna zal een aantal andere projecten volgen. In totaal realiseert Certitudo Capital de komende jaren ca. 1.250 woningen, ca. 35.000 m² kantoorruimte en 4.000 m² voorzieningen in Amstel III.

Amstel NEXT: duurzaam en ambitieus
Duurzaam bouwen staat centraal bij de ontwikkeling Amstel NEXT. Zo wordt het bouwproces van A tot Z voorbereid, waarmee de duur en intensiteit van de overlast worden geminimaliseerd. Tevens wordt er modulair gebouwd, waardoor huurderswensen zoals indeling van de vloervelden eenvoudig in te passen zijn en veranderende wensen van huurders tijdens exploitatie eenvoudig door te voeren zijn. Een ander belangrijk duurzaam uitgangspunt bij deze ontwikkeling is het levenslange bestaan van het kantoorpand. De bouwmodules zijn uitwisselbaar waardoor het project aangepast kan worden aan de eisen van de tijd, hiermee krijgt circulair bouwen een extra betekenis.

Niet alleen tijdens de uitvoering streeft Certitudo Capital naar de hoogste prestaties, maar ook voor het kantoorgebruik staat duurzaamheid centraal. De ambitie voor de ontwikkeling is het verkrijgen van een klimaatklasse A++ en een BREEAM ‘Excellent’ certificering. Dit wordt gerealiseerd door aan te sluiten op een duurzame warmte- en koudevoorziening, de installatie van zonnepanelen, oplaadpunten voor elektrische auto’s, fietsen en scooters en de mogelijkheid voor het gebruik van deelauto’s. De ontwikkeling zal tevens voldoen aan het duurzaamheidsbeleid van de gemeente Amsterdam.

Voor de laatste informatie over de ontwikkeling van Amstel NEXT verwijzen wij u naar de website: www.amstelnext.com

Terug naar nieuws

Ontvang het laatste nieuws

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Contact met Certitudo Capital