Certitudo Capital verwerft object in Amersfoort voor nieuwbouwontwikkeling.

Certitudo Capital verwerft object in Amersfoort voor nieuwbouwontwikkeling.

Certitudo Capital heeft een nieuw object aangekocht ten behoeve van haar iResidence portefeuille. Dit kantoorpand, gelegen aan het Inputplein 1 in Amersfoort, zal plaats gaan maken voor een nieuwbouwontwikkeling.

Het object van circa 10.000m² BVO zal door Certitudo Capital uit de kantorenmarkt worden onttrokken en plaats gaan maken voor een nieuwbouwontwikkeling bestaande uit luxe afgewerkte huurappartementen. De eerste studies, welke in samenwerking met MVSA Architecten zijn gemaakt, laten een ontwikkeling zien van circa 350 woningen. Tot eind 2017 is het pand verhuurd aan de Belastingdienst.

Certitudo Capital verhuurt de woningen binnen de iResidence portefeuille. Gericht op de young professionals op de woningmarkt. Hoogopgeleid en (bijna) afgestudeerd, en op zoek naar een huurwoning in of nabij het centrum van de stad. Naast transformatie gaat Certitudo zich met haar iResidence label tevens richten op nieuwbouw, waarbij de focus met name hoogbouw zal zijn.

Het gebouw, genaamd The Aries, staat aan het Inputplein 1, in het stadsdeel De Hoef, in Amersfoort. In samenwerking met gemeente wordt De Hoef de komende jaren getransformeerd tot een goed gemengde stadswijk waar gewoond, gewerkt en geleerd wordt. De bereikbaarheid van The Aries is uitstekend. Het plan is gelegen aan het stationsplein van Station Schothorst, het centrum is gelegen op 7 minuten fietsafstand. De snelwegen A1 en A28, welke kortbij gelegen zijn, zorgen voor een landelijke ontsluiting.

Verkoper is vertegenwoordigd door Cushman & Wakefield. Koper werd bijgestaan door het notariaat van Simmons&Simmons.

TERUG NAAR OVERZICHT