Certitudo Capital realiseert 37 appartementen aan Heuvelring 88 Tilburg

Op een prominente locatie tegenover station Tilburg Centraal transformeert Certitudo Capital de etages van het voormalige ABN AMRO-kantoorgebouw tot 37 hoogwaardige appartementen met de naam ‘The Bank’.

Het gebouw aan de Heuvelring 88 betreft ruim 7.000 m² BVO. De bovengelegen etages worden getransformeerd tot 37 vrije sector huurwoningen: 35 appartementen met een oppervlakte van ca. 50 m² en twee penthouses van ca. 94 m² met balkon. De appartementen worden verhuurd door iResidence en naar verwachting in Q1 2021 opgeleverd. De begane grond behoudt de kantoorfunctie en is momenteel verhuurd aan ABN AMRO.
 
Berend de Vries, wethouder ruimtelijke ordening van de gemeente Tilburg: "De Spoorzone in Tilburg is op dit moment hét gebied waar Tilburgers en bezoekers enthousiast over zijn. Met vele nieuwe ondernemers, maar ook trekpleisters zoals de LocHal en het Spoorpark. Naast prettig werken en verblijven is wonen ook een belangrijk onderdeel in de gebiedsontwikkeling. En wat is er nu mooier dan kunnen wonen op plekken in en naast de Spoorzone, zoals bij The Bank.”

De toekomstige bewoners van The Bank delen een buitenterrein op maaiveldniveau. Er zijn parkeervoorzieningen en de mogelijkheid tot elektrisch autodelen wordt aangeboden door Fleet Facilities. In het kader van duurzaamheid wordt het pand uitgerust met individuele warmtepompen, nieuwe beglazing, kozijnen en isolatie. De appartementen hebben een luxe afwerkingsniveau. 

Certitudo Capital heeft de opdracht voor de transformatie gegund aan het oorspronkelijke architectenbureau, het bureau krijgt de kans het ontwerp te ontdoen van de verrommeling die in de loop der jaren is toegevoegd om het daarmee in oude luister te herstellen. Zoals architect Jos Bedaux (1910-1989) tijdens zijn openingsspeech in 1969 zei: "Als herkenningsteken is dit gebouw voor de stad zeer belangrijk. Het gebouw kondigt aan, als men vanuit het noorden en het oosten de stad nadert: hier begint het stedelijk hart van Tilburg."

The Bank ligt midden in de stad – aan de belangrijkste straat van het centrum, dichtbij de Piushaven, de spoorzone en het Centraal Station, en toch ook dichtbij snelwegen A56 en A58. De hogescholen en Tilburg Universiteit liggen tevens op fietsafstand. Een echte A-locatie voor een mixed use object zoals deze.

 In 2016 kocht Certitudo Capital het kantoorgebouw van ABN AMRO, die tevens als financierder is betrokken bij de transformatie. ‘’Het oude bankgebouw wordt deels getransformeerd tot prachtige appartementen en krijgt hiermee een tweede leven. Dit past zeer goed in onze duurzaamheidsambitie en hier werken wij dan ook graag aan mee’’, aldus ABN AMRO.

TERUG NAAR OVERZICHT