Binnenhof

  • Binnenhof 1-100
  • Rotterdam
  • 398 woningen en retail

Binnenhof

Bij winkelcentrum Binnenhof ontwikkelt Certitudo Capital 398 woningen in twee woontorens. Daarbij wordt ook het gebied rondom het winkelcentrum verbeterd door het toevoegen van groen en speciale aandacht voor de openbare ruimte waar vernieuwde ontmoetings- en verblijfplaatsen voor bewoners van Ommoord worden gecreëerd. De revitalisatie van het winkelcentrum zelf is ook onderdeel van de ontwikkeling.

De wijk Ommoord in Rotterdam karakteriseert zich door een gebalanceerde mix van hoogbouw en groen. De ontwikkelplannen liggen in deze lijn: de nieuwbouw wordt gecentraliseerd in twee woontorens: één van twintig bouwlagen naast het metrostation en één van 22 bouwlagen aan de zijde van de Debijeweg. Hiermee blijft het dna van de wijk intact. Daarnaast zullen er woningen met een voordeur aan het openbare gebied worden toegevoegd, waardoor meer levendigheid ontstaat. Ruim de helft van de woningen zal in het middeldure segment worden aangeboden, de overige woningen zijn vrije sector.

Het ontwikkelplan is gebaseerd op de Residential for Retail-formule van Certitudo Capital: de sleutel tot succes voor winkelcentra is om het eendimensionale winkelbeeld te doorbreken – niet door het louter toevoegen van horeca maar door op gebiedsniveau te werken aan de juiste mix van winkelen, horeca, wonen en leisure.

Woningen

398

Middeldure huurwoningen

45%

Vrije sector huurwoningen

55%

Toevoeging groen

Openbare ruimte

Geplande oplevering

Q2 2026