Hertzberger Park

  • Prins Willem-Alexanderlaan
  • Apeldoorn
  • Mixed-use

Hertzberger Park

In juni 2015 heeft Certitudo het voormalig hoofdkantoor van Centraal Beheer Achmea in Apeldoorn gekocht.


Ruim 40 jaar geleden, in 1972, ontwierp architect Herman Hertzberger zijn meest iconische gebouw. Jarenlang stond het bekend als het Centraal Beheergebouw, maar inmiddels is het omgedoopt tot Hertzberger Park. Certitudo Development Group werkt samen met MVRDV Architects aan deze iconische gebiedsontwikkeling. Daarnaast is de architect van het Centraal Beheergebouw – Herman Hertzberger – door het projectteam betrokken bij de visievorming.


Het project Hertzberger Park omvat het voormalig Centraal Beheergebouw (ook wel bekend als ‘de Rots’ of ‘Aperots’), de naastgelegen Pakhoedtorens aangevuld met nieuwe woonblokken. De nieuwe wijk moet duurzaam, groen, levendig, goed bereikbaar voor fietsers en wandelaars en stedelijk zijn. Bovenal moet de nieuwe buurt een eenheid met de Rots vormen. De Rots is weliswaar het middelpunt, maar het totale plan van ca. 650 woningen en verscheidene voorzieningen, wordt opgevat als één totaalensemble.


Hertzberger Park is in alle facetten een duurzaam project. De grootste ‘vervuiler’- het materiaal met de grootste ‘CO2 -voetafdruk’- is het beton van de fundering en de constructie. In dit project wordt de fundering en constructie van de Pakhoedtorens, de Rots én de kelderbak met daarin de parkeergarage (tussen de Pakhoedtorens en de Rots in) volledig hergebruikt. Samen met Delva Landschapsarchitecten is een visie op het groene landschap ontworpen welke aansluit op de bestaande groenstructuur van het spoorpark en het griftpark en zo de bestaande biodiversiteit van de stad versterkt. Daarnaast zorgen het groene landschap en de groene daken voor een vertraagde afvoer van regenwater bij hevige regenval.

Bouwjaar

1972

Architect

Herman Hertzberger

Herontwikkeling

2021-2025

Functie

Mixed-use

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Contact met Certitudo Capital