The Key

  • Inputplein 1
  • Amersfoort
  • 555 woningen

The Key

Certitudo Capital ontwikkelt aan het Inputplein in Amersfoort 37.500 m2 woningen en 1.300 m2 commerciële plint. De ontwikkeling draagt de naam ‘The Key’ en is gelegen aan het stationsplein in stationsgebied Hoefkwartier in Amersfoort. Het nieuwbouwprogramma is een mix van sociale huur, middelhuur en vrijesector.

Het voormalige bedrijventerrein wordt getransformeerd tot een stadswijk met woningbouw en onderwijsvoorzieningen. Het grootste gedeelte van de wijk wordt gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw, zo ook de ontwikkelingen van Certitudo Capital. MVSA is als architect betrokken bij het project, de nieuwbouwontwikkeling bestaat uit vier verschillende gebouwen.

Planning start bouw is Q2 2024, de oplevering staat Q2 2027 gepland.

The Key bestaat uit vier bouwblokken met in totaal 555 woningen, 1.300 m² voorzieningen en een ondergrondse garage met 370 parkeerplaatsen. De bouwblokken zijn opgesteld in twee carrévormen die elk een semi-openbaar toegankelijke binnentuin omarmen. De appartementencomplexen zijn genaamd Highrise, Midrise, Sunrise en Moonrise. De woningen betreffen studio’s, twee- en driekamerappartementen variërend in grootte van 25 m² tot 85 m² in het sociale, middeldure en vrije sectorsegment. Alle leeftijdscategorieën en doelgroepen kunnen zodoende bij The Key terecht.

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol tijdens de bouw, maar ook in het gebruik van de nieuwe ontwikkeling. Er wordt gestreefd naar de hoogste duurzaamheidsstandaarden. Zoals gasloos, een WKO-installatie en een modern klimaatbeheersingssysteem. Hiermee draagt The Key energielabel A++. Ook is er speciale aandacht besteed aan het creëren van een groene en prettige leefomgeving voor bezoekers en bewoners.

Hoefkwartier is de toekomstige woon-werkwijk in Amersfoort. Hier wordt plaats gemaakt voor een moderne, groene en duurzame stadswijk. Duurzaam, want alle woningen en gebouwen zijn energieneutraal en aardgasvrij. Dit visitekaartje van de stad is helemaal ingericht om alle vormen van vervoer gemakkelijk en comfortabel te kunnen bereiken. Certitudo Capital denkt op gebiedsniveau mee over duurzame en toekomstbestendige mobiliteitsoplossingen, bijvoorbeeld in de vorm van een mobiliteitshub.

Zowel per auto als per openbaar vervoer is The Key uitstekend bereikbaar. De ontwikkeling ligt nabij snelwegen A1 en A28. Station Amersfoort Schothorst ligt letterlijk voor de deur en biedt rechtstreekse verbindingen met onder andere Amsterdam, Utrecht, Groningen, Eindhoven en Duitsland. Op de fiets is het historische stadscentrum van Amersfoort binnen tien minuten te bereiken.

Start bouw

Q2 2024

Geplande oplevering

Q2 2027

Oppervlakte

555 woningen op 37.500 m2
1.300 m2 commerciële plint/voorzieningen
370 parkeerplaatsen

Duurzaamheidsambitie

A++
BENG1

Ontwikkeling

Mixed-use

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Contact met Certitudo Capital