"De Roodenburg"

Stadskasteel De Roodenburg is een rijksmonument met een glorieus verleden: het fungeerde onder andere als gemeentelijk belastingkantoor, kazerne, bierbrouwerij, tehuis, gevangenis en vismarkt. Dit is het grootste Bossche Icoon met 500 m2 woonoppervlakte verdeeld over zeven appartementen en 260 m2 winkeloppervlakte. Hunkemöller International B.V. is op dit moment in het pand gevestigd.

Brabants’ 1e Hertog, Hendrik I, gaf in 1220 opdracht voor de bouw in de toen nog zeer jonge stad. Na eeuwenlang gebruik, branden en bombardementen was het pand toe aan een renovatie: na luid protest werd het in 1910 het herbouwd in eclectische stijl.

Dit pand is onderdeel van de portefeuille genaamd de Bossche Iconen. Met deze portefeuille wil Certitudo Capital het historische erfgoed koesteren voor toekomstige generaties. De Bossche Iconen zijn een voor een panden met unieke verhalen, uiteenlopende functies en bouwstijlen uit diverse periodes. Meer informatie over de Bossche Iconen vindt u op de website www.bossche-iconen.nl.

TERUG NAAR OVERZICHT

TERUG NAAR OVERZICHT