Ridderstraat 1-3

Ridderstraat 1 is met een verhuurbaar vloeroppervlakte van 52 m2 het kleinste Bossche Iconen, momenteel verhuurd aan Schoen- en sleutelservice 2000. Ridderstraat 3 is een combinatie van winkel- en woonruimte met een totaal verhuurbaar vloeroppervlakte van 102 m2. De winkelruimte is gelegen op de begane grond en wordt momenteel verhuurd aan de kledingwinkel ByOni.

Oorspronkelijk was de Ridderstraat slechts een intern straatje op het eigendom van de riddersfamilie Rover: ridder Arnold Rover (van Aenscot) en zijn zoon Dirk Rover. Het straatje werd afgesloten door een poort die ’Het Vosken’ heet, maar toen in 1350 de eerste verdedigingsmuur van de stad werd ontmanteld werd de Ridderstraat een openbare straat. De poort is echter nog steeds in de binnenstad te vinden, in de Bethaniestraat.

Dit pand is onderdeel van de portefeuille genaamd de Bossche Iconen. Met deze portefeuille wil Certitudo Capital het historische erfgoed koesteren voor toekomstige generaties. De Bossche Iconen zijn een voor een panden met unieke verhalen, uiteenlopende functies en bouwstijlen uit diverse periodes. Meer informatie over de Bossche Iconen vindt u op de website www.bossche-iconen.nl.

TERUG NAAR OVERZICHT

TERUG NAAR OVERZICHT