“(Erf) Pipengael” & “De Vijgheboom”

Visstraat 6 is is verhuurd aan Lounge 8 Den Bosch B.V., de begane grond wordt gebruikt als afhaalrestaurant en op de eerste en tweede etage zijn woningen te vinden. Op de Visstraat 8 (66 m2) is huurder Donuts Den Bosch B.V. met de formule Monkey Coffee gevestigd.

Nummer 6 was met nummer 2 en 4 deel van erf Pipengael en werd gebouwd rond 1470, nummer 8 is gebouwd als een 15e -eeuwse twee-onder-een-kapwoning met Visstraat 10. Nummer 6 is een rijksmonument en nummer 8 een gemeentelijk monument. Beide adressen kennen een link met de schilderkunst. Op nummer 6 werden in 2010 middeleeuwse muurschilderingen gevonden en op nummer 8 woonde de bekende Bossche schilder Daniel Nederveen (1811-1891).

Dit pand is onderdeel van de portefeuille genaamd de Bossche Iconen. Met deze portefeuille wil Certitudo Capital het historische erfgoed koesteren voor toekomstige generaties. De Bossche Iconen zijn een voor een panden met unieke verhalen, uiteenlopende functies en bouwstijlen uit diverse periodes. Meer informatie over de Bossche Iconen vindt u op de website www.bossche-iconen.nl.

TERUG NAAR OVERZICHT

TERUG NAAR OVERZICHT