Standbeeld Herman Hertzberger onthuld

vrijdag 19 juli 2019

Standbeeld Herman Hertzberger onthuld

Ere wie ere toekomt. Herman Hertzberger, één van Nederlands beroemdste architecten werd onlangs, op 11 juli, gehuldigd in stijl. Op de locatie waar zijn meest iconische ontwerp staat – het voormalig Centraal Beheergebouw, nu Hertzberger Park – werd een schitterend standbeeld van de maestro zelf onthuld. Herman Hertzberger was erbij, de burgemeester en uiteraard waren er ook geïnteresseerden én pers.

“Er zijn hier een heleboel mensen die een standbeeld verdienen…”

(Herman Hertzberger over de mensen die werken aan de herontwikkeling van Hertzberger Park)

Het bronzen standbeeld, een creatie van kunstenaarsduo Jean en Marianne Bremers, vormde een mooi middelpunt op deze succesvolle dag. Want het beeld is niet alleen een ode aan de architect die de menselijkheid centraal stelt, ook is het bedoeld als dank voor het iconische gebouw, waarmee hij een bijdrage leverde aan de stad Apeldoorn. Ontwikkelaar Certitudo Capital, de partij die Hertzberger Park gaat herontwikkelen, heeft hem dit standbeeld aangeboden ter ere van zijn 87e verjaardag.

Herontwikkeling Hertzberger Park

Ook bij de herontwikkeling van Hertzberger Park zal de oorspronkelijke architect en zijn voormalig bureau, AHH architecten dat hij inmiddels heeft overgedragen aan Laurens Jan ten Cate, een grote rol spelen. In samenwerking met ontwikkelaar Certitudo Capital zal hij garant staan voor het behoud van de oorspronkelijk visie. Het nieuwe plan voorziet in een mix van wonen, werken en recreëren. Een “urban lifestyle” nabij het centrum van Apeldoorn, omringd door volop groen, rust en ruimte. Het doel is dat mensen zich hier thuisvoelen en elkaar willen ontmoeten en inspireren. Dat is de visie van Hertzberger en die wordt in ere gehouden.

Gezien de werkzaamheden die de komende jaren plaatsvinden, hoopt de ontwikkelaar dat het standbeeld in die periode een mooie plek krijgt nabij het centrum van Apeldoorn (in de buurt van het project) zodat iedereen er van kan genieten. Zodra de herontwikkeling voltooid is kan het standbeeld dan terugkeren naar de eindbestemming op een centrale plek in Hertzberger Park.

Terug naar nieuws

Ontvang het laatste nieuws

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Contact met Certitudo Capital